Gasvrij wonen

Naar overzicht
Gasvrij wonen

Gasvrij wonen | Elektrisch verwarmen Doetinchem

Is gasvrij wonen iets dat u wel aanspreekt? Huizen en andere woningen duurzaam, milieuvriendelijk en gasvrij maken wordt de komende jaren steeds meer de standaard. De Europese Unie heeft in het klimaatakkoord namelijk vastgelegd dat woningen vanaf 2050 niet meer verwarmd mogen worden met fossiele brandstoffen. Dit betekent dat woningen vanaf dat jaar gasvrij dienen te zijn. Hoe ver weg dit misschien ook nog lijkt, het is aan te raden om alvast te beginnen met zoeken naar alternatieven. Zo weet u zeker dat u op tijd begint met gasvrij wonen en dat u een maximale bijdrage levert aan een betere wereld. Elektrisch verwarmen Doetinchem helpt u hier graag bij door u te vertellen over verschillende alternatieven voor gas. Lees snel verder over onze manieren voor gasvrij wonen of neem contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.

Gasvrij wonen

Elektrisch verwarmen Doetinchem: onze voordelen

Vanaf 2050 is gasvrij wonen de standaard. Door nu alvast te starten met het zoeken naar gasvrije manieren om uw woning te verwarmen, levert u alvast uw bijdrage aan een lagere CO2 uitstoot en een meer duurzame samenleving. De experts van Elektrisch verwarmen Doetinchem adviseren u dan ook graag welke alternatieven voor gas het meest geschikt zijn voor uw woning. Middelen voor gasvrij wonen die we voor u hebben zijn dan ook onder andere warmtepompen, elektrische cv-ketels en airco’s die naast verkoelen ook kunnen verwarmen. Bent u benieuwd naar onze producten? Maak dan gerust een afspraak om in onze showroom langs te komen. Heeft u een keuze gemaakt? Dan komen onze getrainde vakmensen graag bij u langs om uw gasvrije energievoorziening te installeren. Zo is gasvrij en milieuvriendelijk wonen snel de norm. Kies voor Elektrisch verwarmen Doetinchem en u bent verzekerd van het volgende:

  • Professioneel advies binnen een week
  • STEK certificatie
  • Afspraak in onze showroom of op locatie
  • Scherpe prijzen en vakkundige installatie

Advies nodig?

Maak vandaag een afspraak en wij komen bij u langs

Waarom gasvrij wonen?

Het grootste deel van alle woningen wordt momenteel verwarmt door middel van fossiele brandstoffen, zoals gas. Andere voorbeelden van fossiele brandstoffen zijn mazout en steenkool. Als u kiest voor gasvrij wonen dan kiest u voor duurzaam en milieuvriendelijk energieverbruik. Daar komt als extra voordeel bij dat u met gasvrij wonen niet meer afhankelijk bent van gasprijzen die altijd maar veranderen per periode, omstandigheden en leveranciers. Omdat gasvrij wonen tot slot steeds meer de standaard wordt, zullen steeds meer woningen in Nederland ook geen gasaansluiting meer in de straat hebben. De kans dat u in de toekomst nog gas kunt gebruiken, wordt dus steeds kleiner. U bent dus in meerdere opzichten beter voorbereid op de toekomst.

Alternatief: warmtepomp

Er zijn verschillende alternatieven voor energievoorziening, zodra u begint met gasvrij wonen. Eén milieuvriendelijke manier om gasvrij uw woning te verwarmen is door middel van een warmtepomp. Een warmtepomp onttrekt warmte aan de buitenlucht, de bodem en grondwater om uw cv-water op te warmen. Met deze methode van gasvrij wonen stoot u maar liefst 40% minder CO2 uit. Ongeveer 80% van de energie van de warmtepomp wordt gehaald uit natuurlijke bronnen. Slechts 20% komt vanuit elektriciteit. Als u binnenkort uw huis gaat renoveren, is dat al helemaal het juiste moment om te kiezen voor gasvrij wonen door middel van een warmtepomp. Woont u in een nieuwbouwwoning met een lage temperatuursverwarming zoals wand- of vloerverwarming? Dan is een warmtepomp ook een goede manier van energievoorziening voor gasvrij wonen.

gasvrij wonen

Alternatief: elektrische cv-ketel

Een andere manier van gasvrij en milieuvriendelijk wonen, is met een elektrische cv-ketel. Een elektrische cv-ketel zorgt voor verwarming van uw centrale verwarming door middel van elektriciteit. Deze methode is goed geschikt voor kleinere woningen, zoals appartementen, of als tijdelijke oplossing, zoals een bijverwarming. Een elektrische cv-ketel maakt gasvrij wonen mogelijk, doordat deze uw huis verwarmt door middel van elektrische weerstanden. Net zoals met andere verwarmingssystemen, wordt water dan verwarmd door de verschillende verwarmingselementen in uw huis. Als u gasvrij wilt wonen door een elektrische cv-ketel te gaan gebruiken, zijn er verschillende cv-ketels te krijgen. Wilt u weten of uw huis geschikt is voor een elektrische cv-ketel? Onze experts voorzien u met alle plezier van advies op maat.

Wonen zonder gas

Neem contact met ons op

Wilt u gasvrij wonen en zo bijdragen aan duurzame energie en een schonere wereld? Kies dan voor gasvrij wonen met een warmtepomp of elektrische cv-ketel van Elektrisch verwarmen Doetinchem. We geven u advies op maat over welke manier van gasvrij wonen het beste geschikt is voor u en uw woning. Neem contact met ons op en u krijgt binnen een week inhoudelijk advies van ons. Wilt u een afspraak maken om in onze showroom langs te komen? Dat kan natuurlijk ook! Welke methode gasvrij wonen u ook kiest bij ons, we zorgen bij u thuis voor een vakkundige installatie. U bereikt ons telefonisch op 085 3035928 en via mail op info@aircodoetinchem.nl. U kunt natuurlijk ook ons contactformulier invullen.