Huis verwarmen zonder gas

Naar overzicht
huis verwarmen zonder gas met Elektrisch Verwarmen Doetinchem

Hoe kun je een huis verwarmen zonder gas?

Wilt u uw huis verwarmen zonder gas? In het klimaatakkoord van de EU staat dat er rond het jaar 2050 geen woningen meer verwarmd mogen worden met fossiele brandstoffen. Daarnaast stijgen de prijzen voor gas de laatste tijd natuurlijk flink. Het is dan ook verstandig om nu alvast te beginnen met zoeken naar alternatieven, zodat u straks uw woning kunt verwarmen zonder gas en niet in een koude woning komt te zitten. Verwarmen zonder gas is bij veel nieuwbouwwoningen de nieuwe standaard, maar wat kunt u doen om een bestaande woning te verwarmen zonder gas? Elektrisch verwarmen Doetinchem is de expert in uw regio voor een snelle energietransitie in huis. In dit artikel vertellen wij u over de diverse mogelijkheden. Meer weten? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. We komen graag bij u langs voor gepast advies en een offerte op maat.

huis verwarmen zonder gas met warmtepomp of combi-warmtepomp

Waarom verwarmen zonder gas?

Veel woningen worden momenteel nog altijd verwarmt met een CV-ketel op gas. Ook huizen die al elektrisch verwarmd worden zijn deels afhankelijk van gas voor de opwekking van elektriciteit in Nederland. Al deze brandstoffen stoten CO2 uit, wat leidt tot opwarming van de aarde, klimaatverandering en een negatieve invloed op het milieu. Uw woning verwarmen zonder gas is dan ook een meer milieuvriendelijke manier van energiegebruik. Daar komt ook bij kijken dat u uw woning alleen met gas kunt verwarmen als er sprake is van een gasaansluiting bij u in de straat. Dat is echter lang niet altijd het geval.

Zodra u uw woning verwarmt zonder gas, bent u hier niet meer van afhankelijk. Tot slot bent u niet meer afhankelijk van wisselende gasprijzen per periode en energieleverancier zodra u uw huis gaat verwarmen zonder gas.

Advies nodig?

Maak vandaag een afspraak en wij komen bij u langs

Welke mogelijkheden zijn er voor verwarmen zonder gas?

Elektrisch verwarmen Doetinchem staat voor u klaar met vakkundig advies op maat over hoe u het beste uw huis kunt verwarmen zonder gas. Wij leveren verschillende producten in huis zoals warmtepompen, elektrische cv-ketels en zelfs airco’s die naast verkoelen ook kunnen verwarmen. Welke verwarmingsoplossing het meest geschikt is voor uw woning leggen wij u graag uit. Wilt u onze producten met eigen ogen komen bewonderen? Kom dan vooral eens langs in onze showroom. Weet u niet zeker welke oplossing het beste past om uw huis te verwarmen zonder gas? Onze experts komen graag bij u thuis langs voor advies en een offerte op maat. Is de keuze gemaakt dan komen onze vakkundige installateurs de nieuwe verwarming snel installeren tegen een scherpe prijs. Zo kunt u binnen no-time uw huis duurzaam en milieuvriendelijk verwarmen zonder gas. Met Elektrisch Verwarmen Doetinchem bent u altijd verzekerd van de volgende voordelen:

  • Professioneel advies binnen een week
  • STEK certificatie
  • Afspraak in onze showroom of op locatie
  • Scherpe prijzen en vakkundige installatie

Verwarmen zonder gas met een warmtepomp

Een van de meest populaire oplossingen voor verwarmen zonder gas is de warmtepomp. Met een warmtepomp heeft u een duurzame installatie voor het verwarmen van het cv-water van uw huis. Er zijn 4 verschillende soorten warmtepomp: water-water, grond-water, lucht-water en lucht-lucht. Het verschil tussen deze warmtepompen is hoe deze warmte ontrokken wordt aan de buitenlucht, de bodem of grondwater. Met de warmte die onttrokken wordt verwarmt een warmtepomp het cv-water van uw huis met maar liefst 40% minder CO2 uitstoot. Ruim 80% van de energie van de warmtepomp komt namelijk uit natuurlijke bronnen en slechts 20% vanuit elektriciteit. Uw huis verwarmen zonder gas met een warmtepomp is vooral uitstekend geschikt als u gaat renoveren of als u in een nieuwbouwwoning woont of gaat wonen. Is uw huis goed geïsoleerd en beschikt u over lage temperatuursverwarming zoals wand- of vloerverwarming? Dan is een warmtepomp een uitstekende manier om uw huis te verwarmen zonder gas.

warmtepomp voor verwarmen zonder gas

Verwarmen met een elektrische cv-ketel

Een andere methode om uw woning te verwarmen zonder gas is met een elektrische cv-ketel. Een elektrische cv-ketel verwarmt net als een normale cv-ketel met warm water, maar deze warmte wordt opgewerkt met elektriciteit in plaats van gas. De elektrische cv-ketel is met name geschikt voor kleinere woningen, zoals appartementen, of als tijdelijke oplossing, zoals een bijverwarming. Wilt u uw huis verwarmen zonder gas met een elektrische cv-ketel? Bij Elektrisch Verwarmen Doetinchem kunnen we verschillende soorten cv-ketels leveren. Wilt u weten of uw woning geschikt is om te verwarmen zonder gas met een elektrische cv-ketel? Onze experts voorzien u met alle plezier van professioneel advies.

Elektrische cv ketel voor verwarmen zonder gas

Neem contact met ons op

Wilt u ook alvast een stap richting een duurzamere toekomst zetten met elektrische verwarming? Kies dan voor uw huis verwarmen zonder gas met een warmtepomp, elektrische cv-ketel of een andere geschikte methode voor uw woning. Elektrisch Verwarmen Doetinchem voorziet u graag van advies op maat voor uw woning. Neem contact met ons op en we voorzien u binnen een week van vakkundig advies. Wilt u een afspraak maken om in onze showroom langs te komen? Dat kan natuurlijk ook! Welke methode van verwarmen zonder gas u ook kiest bij ons, we installeren alles met alle plezier bij u thuis.
U bereikt ons telefonisch op 085 3035928 en via mail op info@aircodoetinchem.nl. U kunt natuurlijk ook ons contactformulier invullen.